HarvestLab 3000 sensors izmanto Carl Zeiss izstrādātu un patentētu tuvā infrasarkanā starojuma (NIR) spektroskopiju, lai analizētu dažādas novāktās labības, skābbarības vai vircas sastāvdaļas. Šo tehnoloģiju kukurūzas skābbarības sausnas analīzei ar pielaidi no 0,67 līdz 1,85 % jau 2009. gadā sertificēja Vācijas lauksaimniecības apvienība (Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft, DLG). Mūsu dažādās kalibrēšanas iespējas ir papildinātas, gadu pēc gada pievienojot papildu labības/vircas veidus, paveidus/padeves veidus un reģionus.
Jaunā HarvestLab 3000 aparatūra atbilst jaunākajiem tehnoloģijas sasniegumiem un ir konstruēta, pamatojoties uz miljoniem stundu ilgu lauka darba pieredzi. Sensors var uztvert par 12 % plašāku viļņa garuma spektru, nodrošinot papildu precizitāti un vairāk kā 4 000 mērījuma punktu sekundē. Parasti tas nozīmē aptuveni 1 miljonu mērījumu uz kravu. Viena gadījuma parauga vietā tas nodrošina nepārtrauktu datu plūsmu darba laikā. Šādi tiek novērstas kļūdas, kas parasti rodas manuālas paraugu apkopošanas laikā, piemēram, pakļaušana skābekļa vai karstuma iedarbībai līdz brīdim, kad paraugs nonāk laboratorijā. Visbeidzot visi dati tiek parādīti un dokumentēti reāllaikā atbilstoši apstrādes vietai. Tas operatoriem ļauj pielāgot iestatījumus un nodrošina automātisku mašīnas optimizāciju, jau atrodoties uz lauka, nevis gaidot pāris dienas, līdz tiek saņemti laboratorijas analīžu rezultāti.